Nieuwsbrief September 2018

Afscheid Annamarie Wüst

Beste Veehouders,

Met veel plezier heb ik afgelopen 6 jaar in Sneek gewerkt. Toch heb ik besloten een nieuwe weg in te slaan. Vanaf 1 september werk ik als product manager bij Dechra en zal ik met mijn vriend in Brabant gaan samenwonen.

Ik wil jullie allen bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen van de afgelopen jaren. We hebben veel meegemaakt, en er zijn vele momenten waar ik zeker nog eens aan zal terugdenken.

Ik wens jullie alle goeds voor de toekomst.

Met hartelijke groeten,

Annamarie

We zijn nog op zoek naar een vervanger voor Annamarie. Wij hopen deze snel aan u te kunnen voorstellen.

Longontsteking kalveren

De afgelopen tijd hebben we lange perioden van mooi weer en stabiele temperaturen achter de rug, goede omstandigheden voor de jonge kalveren. Nu lijkt het weer omgeslagen en staat de herfst weer voor de deur, de periode waarin we veel last hebben van hoestende kalveren! De wisselende temperaturen en vochtige lucht vergroten de kans op longproblemen.

Als u voorgaande jaren veel last heeft gehad van hoestende kalveren en veel heeft moeten behandelen, is het verstandig om die problemen dit jaar voor te zijn.

Naast een goede schone en droge huisvesting zonder tocht en een goede biestvoorziening is het ook mogelijk de weerstand te verhogen door op tijd te vaccineren. Het is wel zaak hier tijdig mee te beginnen, voordat de problemen de kop opsteken. Vraag uw dierenarts welke mogelijkheden het best bij  uw bedrijf passen.

​Behandeling longontsteking Zeleris

Sinds kort hebben we een nieuw eerstekeus antibiotica op de plank om longontsteking bij kalveren te behandelen. Zeleris is een combinatie preparaat met een antibiotica en pijnstiller in één en is een alternatief voor Nuflor. Het is beter te spuiten dan Nuflor en hoeft maar eenmalig toegediend te worden. Daarnaast zit er dus al een pijnstiller bij die 3 dagen werkt! Als u interesse heeft in dit product kunt u het bij ons bestellen, als u Zeleris wilt blijven gebruiken zullen we uw behandelplan voor u aanpassen.

Met vriendelijke groeten, Dierenartsen Sneek-Oudega